Currently reading

The Lottery and Other Stories
Shirley Jackson
11/22/63
Stephen King
Silhuet af en synder - Leonora Christina Skov Dette er en ret speciel bog. Og det er ikke nødvendigvis den gode form for speciel jeg taler om... Nok mere den slags, som man bruger når man ikke rigtig ved hvad man ellers skal bruge... :-)

Jeg kom til denne bog uden nogen som helst forventninger, jeg havde set den på hylden på min mors lokale bibliotek, da jeg hentede nogle bøger til hende, og tænkte "Tja, den prøver jeg, den har et fint cover".

Jeg synes langt hen ad vejen, at forfatteren rigtig fint formår at fange en god gotisk stemning, og væve et mystisk spind omkring hvad der foregår uden det bliver alt for knudret eller så mystisk, at man ikke engang gider forsøge.
Jeg må dog nævne et meget stor element i bogen, som først irriterede mig grænseløst indtil det gik op for mig, at det faktisk var tænkt sådan fra forfatterens side, og jeg i stedet endte med at synes det var ret exceptionelt skrevet. Det kommer lige i spoilertags for en sikkerheds skyld Det irriterede mig helt vildt langt hen ad vejen, at jeg ikke vidste hvorvidt vores hovedperson var en mand eller en kvinde! Og jeg var overbevist om, at det skyldtes en forseelse fra forfatterens side indtil det gik op for mig, at det var meget bevidst og passede perfekt på vores hovedperson :-)

Handlingen er ikke specielt spændende, men jeg synes den langsomme opbygning af stemningen var virkelig god.

Hvorfor så kun 3 stjerner når nu jeg kun har fortalt gode ting?
Primært pga slutningen, som i stedet for at være "den store afsløring" i mine øjne mere bare var en stor fuser... og selvom stemningen i bogen var god, så havde jeg allerede et par dage efter endt læsning faktisk glemt det meste af den igen.

Så fin mens den varer, meget velskrevet (som i godt håndværk), men ikke specielt spændende eller en historie som bliver hos dig.