Currently reading

The Lottery and Other Stories
Shirley Jackson
11/22/63
Stephen King
Bitre Mandler - Dan Turèll, Søren Hammer, Elsebeth Egholm, Inger Wolf, Mikkel Birkegaard, Anders Bodelsen, Liv Mørk, Gretelise Holm, Anna Grue, Leif Davidsen, Lotte Hammer En fin lille samling af danske "jule" - noveller. Det varierer lidt hvor meget jul, der reelt er i historierne, men det kan jeg personligt godt se igennem fingre med.

Det er velkendte forfattere, der har bidraget til samlingen, og det er altid lidt sjovt at se hvordan veletablerede skribenter klarer sig i novelle sammenhæng.

Jeg har umiddelbart ingen favoritter iblandt historierne, hvilket både er godt og dårligt: Ingen af dem faldt helt igennem og var decideret dårlig, men på den anden side synes jeg heller ikke, at der var en enkelt eller flere, der formåede at hæve sig over det bare gennemsnitligt underholdende. Den eneste kandidat til noget lidt mere skulle være "Højt fra træets grønne top" som jeg nok ville give 4 stjerner hvis den skulle dømmes for sig selv.
Turèlls historie ville nok til gengæld kun have fået 2 stjerner for sin utroligt gennemsigtige historie, som jeg havde regnet ud fra side 2 (ud af 10, men alligevel :-).

Jeg er nok ganske tilfreds med at have lånt denne bog som e-bog på biblioteket fremfor at have investeret i den til evigt eje.